top of page

Renovering fra kælder til kvist

Vi købte dette byhus, da det allerede var 100 år gammelt. Vi har totalrenoveret det de sidste 20 år fra kælder til kvist med alt fra nye badeværelser, nyt køkken til udgravning af kælder. Se, hvad det er blevet til, og få lidt tips med på vejen.

Totalrenovering af hus i 4 etager

Huset er i 4 etager, hvis man medregner kælder, i alt 256 kvm. Tidligere ejer var gået i stå midt i renoveringen, så det meste stod helt bart uden hverken gulve eller vægge. Så der var lidt at gå i gang med!


Ny indretning fra kvist til kælder

Hvis vi starter oppefra på kvisten, så indeholder den to store soveværelser. De var forholdsvist istandsatte med 100 år gamle gulve, som vi valgte at bevare. Det er derfor mest indretningen, vi har arbejdet med her.


Udnyttelse af skrå vægge

Skrå vægge i soveværelser er topcharmerende, men udfordrende i forhold til tøjopbevaring. Heldigvis findes der gode DIY-guides til sådan noget, så min mand har lavet indbyggede skunkskabe (IKEA-hack) i vores soveværelse. Det er genialt!


Jeg vil lave et blogindlæg kun om dette ved lejlighed. Men tjek ellers Line Dupont ud for guides og masser af inspiration i den afdeling.

DIY sengegavl med indbygget el

Og næste udfordring er ikke at banke hovedet op i skråvæggen over sengen, men det er løst med en indbygget sengegavl inklusiv el-udtræk. Alt er DIY projekt - og en dag får den måske sin egen mosgrønne farve...


Til højre kan skimtes et tøjskab, der er 'work in progress', men det skal nok blive godt!


Indretning af børneværelse

Det andet værelse på kvisten er et børneværelse. Det er forholdsvist stort, og en god ide ved store rum er at inddele dem i mindre rum ved hjælp af indretningen. Det er for at skabe hygge og forskellige oplevelser i det samme rum.


En super hurtig og nem løsning er gardiner, der skaber en hule omkring sengen. Gardinerne er sat lige der, hvor de skrå vægge går over i loftet. Det giver en god visuel effekt.

IKEA-køkken med personlige valg

Vores første større ombygningsprojekt var køkkenet. Det befinder sig på 1. salen i 'benet' på en L-formet stue. Vi valgte at gå med et IKEA køkken, da fronterne altid kan udskiftes til noget andet - og jeg er jo glad for at lave om.


Der findes et utal af firmaer, der laver nye fronter til IKEA-køkkener. Fra snedkerløsninger til IKEA-hacks. Læs om dem her.


For at gøre det til min stil er vitrineskabet, grebene og bordpladen købt andre steder end IKEA; en god kombination af nyt og gammelt, klassisk og funktionelt, der passer til huset.


Vi valgte at trække køkkenet ud i spisestuen, så det virker som ét køkken alrum og ikke som et L i to afdelinger. Der skulle så åbnes op til køkkenet ved hjælp af en stålbjælke i loftet (bærende væg), og det har været det hele værd. Det gav også mere opbevaringsplads i et hus uden bryggers.


En uventet sideeffekt var desuden, at tagterrassen virker meget tættere på, nu der er åbnet op.


Nem WOW-effekt i køkkenet

'Statement'-væggen er blevet lidt mørk - det må ændres ved lejlighed. Men det er virkelig en nem måde at få lidt farve og WOW-effekt i køkkenet, som er nem at ændre efter humør og mode.


Dengang vi lavede køkkenet var mørke, dramatiske vægfarver på mode - nu i 2023 er det mere de lune, brændte jordfarver. Jeg er stor fan af Jotuns farver - se deres inspirationsblog her.

Ideel indretning af badeværelser

Badeværelserne var påbegyndt, da vi flyttede ind mht. til placering af elementer. Det er ret interessant set med indretningsbrillerne på, for de er præcis ens i størrelse, og det ene fungerer SÅ meget bedre end det andet. Det virker decideret dobbelt så stort og samtidig langt mere funktionelt. Så indretning gør en kæmpe forskel!

I dette badeværelse er alt samlet på én væg, så der er vildt god plads til alle ens ting samt afsætningsplads.

Der er ustyrligt mange skabe i dette badeværelse - langt flere end vi kan bruge - men det er perfekt i et hus, hvor der ikke er de traditionelle opbevaringsløsninger.


Det andet badeværelse har toilettet placeret på modsatte væg, hvilket gør, at der er minus opbevaring- og afsætningsplads. Jeg har forsøgt at afhjælpe det med den sorte kommode, men det er slet ikke så funktionelt. Så tænk funktionalitet, afsætningsplads og indretning ind 1000 gange før I går i gang!

Hjemmearbejdsplads deluxe!

I husets stueetage har der været købmandsbutik i gamle dage, og vores ide var at skabe et godt udgangspunkt for min mands iværksættervirksomhed. Dejligt at have muligheden for at arbejde hjemmefra, især med små børn.


Stueetagen indeholder et stor L-formet lokale forrest mod gaden, et gangareal, et badeværelse samt en tilbygning bag ved huset. Huset er nordvendt - og L-formede lokaler er efter min mening ikke det mest charmerende, så der skulle tænkes varme og hygge ind.


Varme træsorter og varme vægfarver hjælper, selvom jeg synes den bordeaux farve er helt forkert og må laves om pronto! Lampen er også et IKEA hack lavet af gamle garnrester.

Pudsning af hus - skal skal ikke?

Udendørs har vi bygget haven op fra grunden - fra byggerod til en lille oase. Læs mere om det her.


Vi har pudset huset op i en lækker varm vanilje-hvid. Huset var gjort klar til pudsning, da vi købte det, så vi havde ikke valget om det skulle pudses eller ej. Det passer dog godt til huset, synes jeg.


Ulempen er, at det jævnligt skal vedligeholdes, og det er ikke gratis i så højt et hus, der kræver stillads. Så overvej grundigt om det er det værd for jer, hvis I går med samme overvejelser. Mange huse står så flot med de originale mursten.

Udgravning af kælder

Kælderetagen fortjener næsten en blog for sig selv. Det var et kæmpe projekt! Der er 60 kvadratmetre dernede, som vi ville udnytte til en lille teenagelejlighed. Men lofthøjden var ikke høj nok, så der skulle graves ud.


FÃ¥ fagfolks vurdering!

Inden man graver kælder ud, så husk at få en ingeniør ud til at vurdere jordforhold og fundamentets beskaffenhed. Alt, du skal vide om udgravning af kælder, kan du læse mere om her. Videncenter Bolius er i det hele taget et godt go-to sted, hvis du mangler viden om hus, have og renoveringer.


Vi fik understøbt hele huset, gravet ud, lagt ny kloak og lækker gulvvarme. Et kæmpe projekt, men nøj, vi har en fin kælder nu!

Personlig indretning med få midler

Som du kan se, er vores indretning meget personlig, farverig og fyldt med gamle arvestykker, genbrugsfund og IKEA-hacks. Næste projekt er en mere afstemt farveskala, varme farver i form af flotte tæpper, nye vægfarver og flere designmøbler. Men som I ved - bagernes børn og alt det der...


Når jeg får opdateret farver og indretning kommer der naturligvis nyt her på bloggen!


Sig til, hvis jeg kan hjælpe dig på vej med dit projekt. Kontakt mig her.












167 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page